Senior Clerk Paper Solution/Answer Keys of English - Exam held on 13-08-2017

Senior Clerk English Paper Solution

By: Angel English Academy-Jasdan, Mo-8347262428
Exam Date: 13-8-2017 Sunday

  • Some of MCQs from Question Paper are dito-to-dito same as given in Angel's 1700 MCQs Book or in Angel's English Grammar Part-1-2-3
  • Some time words are changed, but rules remain the same.
Download pdf from below with Gujarati Meaning of Questions and with Reasons of Correct Answers 

1.  They ........ a new business for five years.
Ans: have started

2. ........you informed me, I would have come to receive you.
Ans: Had
Angel's 1700 MCQs Book: MCQs No-390-1691-140(p-219)

3. The teacher ...... the students .......on the bench as they had not done their homework.
Ans: made; stand
Angel's 1700 MCQs Book: MCQs No-532-543-1082

4. When I was child, I ........ under this banyan tree.
Ans: had been playing

5. At 9:00 a.m. tomorrow, I .......... in a bus with my parents.
Ans: will be travelling

6. You ..... permission of your parents before taking such an important decision.
Ans: should have sought
Angel's 1700 MCQs Book: MCQs No-517

7. Select the most similar word in meaning to "Vulnerable"
Ans: Risky

8. Select the most opposite word in meaning to "Inadvertently"
Ans: Knowingly

9. Find the correct spelling for respiratory disease.
Ans: Pneumonia

10. Pintu is an ........ child with a violent temper.
Ans: obstinate

11. Find the nearest meaning of "Embrace."
Ans: Include

12. ..........is a word which expresses some sudden feelings.
Ans: An interjection

13. Ours is a .....school.
Ans: girls'

14. My uncle lives in the ........house.
(Use the proper form of 'nigh')
Ans: nearest

15. Both the tiger and the leopard are cats, the former animal is much larger than the ......
Ans: latter
Angel's 1700 MCQs Book: MCQs No-1421

16. Rama is .....than prudent.
Ans: braver

17. People believe that the ....... a thing is, the ........ durable it is. (costly + much)
Ans: costlier; more

18. ..... friends he has are all poor.
Ans: The few

19. He was .... Nepolean of his age.
Ans: the

20. Find the nearest meaning of "Devour"
Ans: Eat greedily

21. The chief, with all his subordinates, ..... massacred.
Ans: was
Angel's 1700 MCQs Book: MCQs No-1145

22. Such a decision would not be kind even if it ........just.
Ans: was

23.I will find you, .... you go.
Ans: wherever

24. Forty thousand rupees .... a large sum.
Ans. is
Angel's 1700 MCQs Book: MCQs No-193(p-223)

25. Match antonyms:
Ans:
A. Cautious 1. Rash
B. Abundance 2. Scarcity
C. Fertile 3. Barren
D. Make 4. Mar

26. Find the correct sentence(s):
Ans: He fled lest he should be killed.

27. ....... water runs always deep.
Ans: Still

28.A surveying instrument for measuring horizontal or vertical angles, consisting of a small telescope mounted on a tripod is ......... .
Ans: Theodolite

29. Celina Jaitley said to Alia Bhatt, "Had your father not discovered '...' this budget ......possible."
Ans: would not have been
Angel's 1700 MCQs Book: MCQs No-390-1691-140(p-219)

30. Vote and ............. for me, please.
Ans: canvass

31.
Ans: 
A. Ornithology 1. Birds 
B. Anthropology 2. Man
C. Physiology 3. Body
D. Botany 4. Plants 

32. I cannot ..... to your request.
Ans: accede

33. Find the appropriate options for the underlined part:
He was reared by his uncle and aunt.
Ans. brought up

34. "Some poets are at least as great as Tennyson" 
(Change into Superlative Degree of comparison)
Ans: Tennyson is one of the greatest poets.

35. Give the adjective form of 'Enemy'
Ans: Inimical
Angel's 1700 MCQs Book: MCQs No-163(p-224)

36. Fill up the gap: Oxygen : Burn :: Carbon dioxide : ............ .
Ans: Extinguish

37. The moon has hid ....... face behind a cloud.
Ans. her

38. The antonym of 'Democracy' is ....... .
Ans. Autocracy

39. Find out the correct spelling of the word 'Generations'.
Ans. Contemporaries
Angel's 1700 MCQs Book: MCQs No-306

40. The statue was ........with leaves of gold.
Ans. gilded

41. He is blind. He can see with ..... of his eyes.
Ans. neither
Angel's 1700 MCQs Book: MCQs No-632-1209

42. He put on a new shirt yesterday, ............he ?
Ans. didn't
Angel's 1700 MCQs Book: MCQs No-1295-1309-1316-19(p-211)
These are not final Answers:

Senior Clerk Paper Solution/Answer Keys of English - Exam held on 13-08-2017 Senior Clerk Paper Solution/Answer Keys of English - Exam held on 13-08-2017 Reviewed by Angel English Academy on 6:00:00 AM Rating: 5

1 comment:

  1. I loved as much as you'll receive carried out right here.
    The sketch is attractive, your authored material stylish.
    nonetheless, you command get got an shakiness over that you
    wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly
    the same nearly very often inside case you shield this hike.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.