ANSWERS: 7 Stars Challenge-no.38 - English Grammar One Word Substitutions-4

ANSWERS

English Grammar:

7 Stars Challenge : no-38

One Word Substitutions-4



22.A. Pessimist-निराशावादी
B. Hopeless-घरबगैर
C. Gambler-जुआरी
D. Genius-प्रतिभाशाली
Ans: A

23.A. Atheist-नास्तिक
B. Theist-आस्तिक
C. Dishonest-बेईमान
D. Agnostic-संशयवादी/अनीश्वरवादी
Ans: D

24.A. Permanent-कायमी
B. Infinitive-अमाप
C. Inevitable-अनिवार्य
D. God made-कुदरत निर्मित
Ans: C

25.A. Polyandry-बहुपतित्व
B.Polygamy-बहुपत्नीत्व
C.Monarchy-राजशाही
D.Society-समाज
Ans: B

26.A. Matricide-मात्रु हत्या
B. Murderer-खून
C. Criminal-गुनेगर
D. Suicide-आत्महत्या
Ans: A

27.A. Clinic-चिकित्सालय
B. Hospital-अस्पताल
C. Sanatorium-स्वस्थालय
D. Hermitage-आश्रम
Ans: C

28.A. Animal Planets-प्राणी का गृह
B. Zoology-प्राणीशाश्त्र
C. Veterinary-पशुसंभंधित
D. Biology-जिवशाश्त्र
Ans: B

Questions:
Best of Luck!
ANSWERS: 7 Stars Challenge-no.38 - English Grammar One Word Substitutions-4 ANSWERS: 7 Stars Challenge-no.38 - English Grammar One Word Substitutions-4 Reviewed by Angel on 9:36:00 PM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.