Postman Paper Solution/Answer Keys : Exam Held on 24-07-2016
Postman Paper Solution/Answer Keys :
Exam Held on 24-07-2016
English Grammar (Not final)
- Exam held on: July 24th, 2016
- Hello dear students / candidates,
- I have tried my level best to solve the Question paper of Postman, English Grammar.
- Below are the answers or the keys of Postman Paper English Grammar, exam date July 24th, 2016
Answer Keys:
Postman Paper Solution/Answer Keys:
English
Grammar:
1.       
I have to buy …..
loaf of bread from the Golden bakery.
Ans: a
2.       
I’m very tired,
…….. over four hundred miles today.
Ans: I have driven
3.       
When ….. Moon comes in
between ….. Sun and the Earth, then is called lunar eclipse.
Ans: the-the
4.       
Dr. Kent is the …..
option for a heart surgery in Mumbai.
Ans: best
5.       
My friend ….. the answer
to the question.
Ans: knows
6.       
It was lightning ….. it
did not rain.
Ans: however
7.       
“Chitra, go and buy some
tomatoes ….. potatoes from the market”, said her mother.
Ans: and
8.       
Where ….. the motorcycle?
Ans: did you park
9.       
Which team ….. the game
which was played yesterday?
Ans: won
10.    Charlie
went to Chicago with Tom on a train that travelled ….. the Midwest and
Prairies.
Ans: through
11.    The
meaning of word ‘Pandemonium’ is
Ans: uproar
12.    Convert
the following to Active Voice from Passive Voice.
Admittance was refused to him by the guard.
Ans: The guard refused him admittance.
13.    A pot calling the kettle black
Ans: Do not criticize another person for a fault you
may have done yourself.
14.    Every cloud has a silver lining.
Ans: Every unpleasant situation has a positive side.
15.    We never miss the water till the well runs dry.
Ans: You only realize the importance of something
when it is gone.
16.    There is no love lost between them.
Ans: the two of them dislike each other.
17.    What is the meaning of the word ‘popular’ given in the passage.
Ans: Acknowledged
18.    What is the meaning of the word ‘strained’ used in the passage?
Ans: to pour the tea out of a sieve or filter. 
19.    What was the initial use of tea?
Ans: As a medicine 
20.    In which country, tea is a popular drink as ‘Green Tea’ and tea leaves
are boiled in water and then drunk?
Ans: China 
21.    What  is usually added as a
sweetner in tea?
Ans: sugar 
22.    Affluent
Ans: wealthy
23.    Lethal
Ans: Deadly
24.    Amusing
Ans: Boring 
25.    Aristocrat
Ans: Commoner
Ø      This is
not final Answer Key
Best of Luck!
Postman Paper Solution/Answer Keys : Exam Held on 24-07-2016
![Postman Paper Solution/Answer Keys : Exam Held on 24-07-2016]() Reviewed by Angel
        on 
        
6:13:00 AM
 
        Rating:
 
        Reviewed by Angel
        on 
        
6:13:00 AM
 
        Rating: 
 
 
 
No comments: