Bin Sachivalay Paper Solution/Answers keys : English Grammar

Answers Key for Bin-Sachivalay Clerk Exam: 
(Only English) 

(pdf-with explanation in Gujarati)


1.      …..people are smart enough not to be cheated.
Ans. Urban (Urbane is more applicable but it's not in option)

2.      Throw this pen …the dustbin.
Ans: into

3.      Give plural form of ‘sheep’
Ans. sheep

4.      The cattle….. grazing in the field.
Ans: are

5.      Give plural form of ‘Hypothesis’
Ans: Hypotheses

6.      One who has lost his wife is called ….. .
Ans: widower (not in option)

7.      Both the friends were idle. ….. of them stood up to answer.
Ans: Neither 

8.      Do you know …..whose leadership, we won the freedom?
Ans: under

9.  Find the correct spelling.
Ans: perseverance

10.  The person who conducts sales at which good are sold to the personas making the highest bid or offer is called ….. .
Ans: auctioneer

11.  Find the correct spelling.
Ans: bouquet

12.  A person’s life history written by some other person.
Ans: biography

13.  Translate the following sentence in English:
Ans:I have been in a confusion yet, whether science is a boon or curse.

14.  A bunch of bananas was ….. from the ceiling.
Ans: hanging

15.  Translate the following sentence in English:
Ans: You must keep your promise.

16.  ‘;’ called ….. .
 Ans: semicolon

17.  Pick out the odd word from:
Ans: pupil

18.  Imam Husssain died ….. a noble cause.
 Ans: for

19.  A black smith uses ….. .
 Ans: bellows

20.  Find out the material noun :
Ans: gold

21.  Rohan was ..... till the death by the decoits.
Ans: hanged

22.  He said, “I shall go as soon as it is possible.”
(Turn into Indirect)
Ans: He said that he would go as soon as it was possible.

23.  Make exclamatory sentence of ; ‘The are very hard working people
Ans : What hard working people they are !

24.  Our teacher told us that knowledge is power. (change the voice)
Ans: We were told by our teacher that knowledge is power.

25.  ….. do you think, will get the first prize?
Ans: Who

Ø  For final Answers, depend on the Authority.


Best of luck!
Bin Sachivalay Paper Solution/Answers keys : English Grammar Bin Sachivalay Paper Solution/Answers keys : English Grammar Reviewed by kishan angel on 8:40:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.