Head Clerk Paper Solution/Answer Keys of English - Exam held on April 30, 2017

Head Clerk English Paper Solution

By: Angel English Academy-Jasdan, Mo-8347262428
Exam Date: 30-4-2017 Sunday

  • Some of MCQs from Question Paper are dito-to-dito same as given in Angel's 1700 MCQs Book or in Angel's English Grammar Part-1-2-3
  • Some time words are changed, but rules remain the same.
  • 26 Marks Directly or Indirectly from Angel’s 1700 MCQs book or Angel’s Part-1-2-3
Answers:

Answers:

MCQs Numbers from 1700 MCQs book given below the answers contain the description/explanation of the reasons of answers of the MCQ asked in this exam

Answers:

1.            Use appropriate verb form:
The patient.....if the doctor had come on time.
Ans: could have been saved (1700 MCQs Book-Page no-47-64)

2.            Adjective form of 'move'
Ans: movable

3.            Fill in the blank.
Our freedom fighters had ...... many hardships.
Ans: borne (1700 MCQs Book-Page no-222-206)

4.            Give past tense of : 'seek'
Ans: sought (1700 MCQs Book-Page no-205-222)

5.            The ..... you work hard. ..... result you get. (much + good)
Ans: more-better (1700 MCQs Book-Page no-98-64)
(બંને બાજુ the હોવા જોઈએ)

6.            They ..... the rebels in the market place.
Ans: hanged (1700 MCQs Book-Page no-75-204)

7.            Give opposite gender for : 'Monk'
Ans: Nun

8.            સાચાં જોડકા જોડો .
Ans: Lion-Den/Cow-Pen/Bee-Hive/Spider-Web

9.            Give antonym of 'clergy'
Ans: laity

10.          ..... sickness, she appeared at the examination.
Ans: Inspite of (1700 MCQs Book-Page no-131)

11.          Find out the correct sentence :
Ans: You will be punished unless you pay your fees.

12.          The dinner ..... before I arrived.
Ans: had been served (1700 MCQs Book-Page no-57)

13.          Plural form of 'Brother' (members of a society or community)
Ans: brethren (1700 MCQs Book-Page no-222)

14.          Fill in the gap. Current : Circuit : Earth : .......
Ans:

15.          They ..... the silver lamps from the ceiling.
Ans: hung(1700 MCQs Book-Page no-124)

16.          Opposite gender of 'Abbot'.
Ans: Abbotess / Abbess

17.          Make assertive sentence :
What an interesting story this is!
Ans: This is a very interesting story (1700 MCQs Book-Page no-175)

18.          Change the degree : 'He plays better than Rohan'
Ans: Rohan does not play so well as he(1700 MCQs Book-Page no-222)

19.          I am a fast bowler, ..... ?
Ans: ain’t I (1700 MCQs Book-Page no-118-68)

20.          Give Plural form of : 'ratio'
Ans: ratios (1700 MCQs Book-Page no-220)

21.          Our teacher told us that knowledge is power. (Change the Voice)
Ans: We were told by our teacher that knowledge is power. (1700 MCQs Book-Page no-71)

22.          Give the Noun form of: To weave
Ans: web

23.          Fill in the blanks: ..... more ..... merrier.
Ans: the-the (1700 MCQs Book-Page no-55)

24.          Convert into indirect speech:
Ans: He said that honesty is the best policy. (Part-3)

25.          Take care ..... you fall.
Ans: lest (1700 MCQs Book-Page no-121-172-221)

26.          Find similar sentence:
Seeing the jeep of police, thief ran away.
Ans: Having seen the jeep of police, the thief ran away. (Part-2 DVD)

27.          Success often depends on your ability to ..... yourself to changing circumstances.
Ans: adapt

28.          Select single word for the following phrase:
"Person who east human flesh"
Ans: Cannibal (1700 MCQs Book-Page no-35)

29.          Give past tense of 'To bereave'.
Ans: berft (1700 MCQs Book-Page no-220)

30.          In the olden days, people believed that the earth was ...... .
Ans: stationary

31.          Give verb form of: ‘poor’
Ans: to impoverish (1700 MCQs Book-Page no-221)

32.          Make exclamatory sentence of:
Ans: What a memorable match it was! (1700 MCQs Book-Page no-175)

33.          Find out correct spelling:
Ans: Lieutenant

34.          Change into passive voice:
They asked me my name.
Ans: I was asked my name by them (1700 MCQs Book-Page no-161)

35.          ..... the dinner not..... yet ?
Ans: Has-been prepared (1700 MCQs Book-Page no-54-77)

36.          Give synonym of 'poison'.
Ans: venon

37.          Choose odd one out :
Ans: foul

38.          ..... do you think, will get the first prize?
Ans: Who

39.          Tea is too hot for me to drink. (Change the voice)
Ans: Tea is too hot to be drunk by me.

40.          Put proper Question tag: Everyone stood up, ……?
Ans: didn’t they (1700 MCQs Book-Page no-147)

41.          ...... sincere are always rewarded.
Ans: The (Part-1 Book & DVD-Article)

42.          Find the word for 'domesticated bovine animals as a group regardless of sex or age'
Ans: Kine

43.          Ans: fool

44.          We went early ..... to get a good seat.
Ans: A

(Provisional answers)
Head Clerk Paper Solution/Answer Keys of English - Exam held on April 30, 2017 Head Clerk Paper Solution/Answer Keys of English - Exam held on April 30, 2017 Reviewed by Angel English Academy on 7:47:00 AM Rating: 5

3 comments:

  1. Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you're just too magnificent.

    I actually like what you've acquired here, really like what you are saying and the way in which you say
    it. You make it entertaining and you still take care of to
    keep it smart. I cant wait to read much more from you.
    This is really a terrific website.

    ReplyDelete
  2. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger,
    and I was curious about your situation; many
    of us have developed some nice practices and we are looking to trade strategies with others, why not shoot me an e-mail if interested.

    ReplyDelete
  3. This information is worth everyone's attention. How can I find out
    more?

    ReplyDelete

Powered by Blogger.