Talati Paper Solution/Answer Keys - 6-6-15 : English Grammar Surat Division

TALATI Paper Solution/Answer Keys : English Grammar
Banaskantha/Kheda/Kutch/Surat/S.nagar Division:

Exam held on : June 6th, 2015

Hello dear students / candidates,

I have tried my level best to solve the Question paper of TALATI, English Grammar.

Below are the answers or the keys of TALATI Paper English Grammar, exam date  June 6th, 2015

Answer Keys:


Talati Paper Solution/Answer Keys :
-: English Grammar :-


1. Synonym - AID.
   Ans: assistance

2. Synonym - CONSEQUENCE.
   Ans: result

3. Antonym - DEFICIT.
   Ans: Surplus

4. Antonym - VERSATILE.
   Ans: volatile

5. Blank.
   The doctor warns him that unless he gives up smoking, ….. .
   Ans: he will not recover.

6. Blank.
   My mother is so poor … .
   Ans: that she cannot buy food for us.

7. Blank.
   Twenty five years ….. a long time.
   Ans: is

8. Blank.
   At this time yesterday, I ….. in the river.
   Ans: was swimming

9. Blank.
   The teacher ordered Kamal to leave the room and ….. to return.
   Ans: forbade

10. Give a meaning of ‘To give a false colouring.’
   Ans: to misinterpret

11. Give a meaning of ‘To be lost in the clouds.’
   Ans: to be perplexed
  
12. Find the correct spelling.
   Ans: Beneficial

13. Find the correct spelling.
   Ans: Receive

14. Write the passive form of “Their dog bit our neighbor yesterday.”
   Ans: Our neighbor was bitten by their dog yesterday.

15. Write the Indirect form of : The police said the thief, “Don’t move”.
   Ans: The police ordered the thief not to move.

Best of Luck!
Talati Paper Solution/Answer Keys - 6-6-15 : English Grammar Surat Division Talati Paper Solution/Answer Keys - 6-6-15 : English Grammar Surat Division Reviewed by kishan angel on 3:26:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.