English Grammar for Senior Clerk & Postman Competitive Exam-MCQs Set-1

English Grammar MCQs
By:
Angel for English-Jasdan, Kishan Sir
 7405698129 / 9016226269 / 8347262428

1.        This is Babubhai. He's _____ doctor.
a. a
b. an
c. the
d. no article

2.        Divyang is ____ engineer.
a. a
b. an
c. the
d. no article

3.        Kirtika is ….. M.A. student.
a. a
b. an
c. the
d. no article

4.        Give me a glass of …. water.
a. a
b. an
c. the
d. no article

5.        Mount Everest is  …. highest peak.
a. a
b. an
c. the
d. no article

6.        A wife shouted ….. at him.
a. anger
b. angry
c. angrily
d. angerful

7.        Mayank is a ….. boy. He doesn’t do his any work systematically.
a. careless
b. care
c. careful
d. carelessly

8.        If you do your work ….. , you will be awarded.
a. nicely
b. nice
c. niceful
d. nicefully

9.        Hetsi is talking with Nisarg as she has fallen in love with ….. .
a. he
b. him
c. her
d. his

10.   Meera is talking very slowly. We can’t listen ….. voice clearly.
a. she’s
b. hers
c. her
d. herself

11.   He had the …. experience last night.
a. bad
b. more bad
c. worst
d. worse

12.   Mom, I can’t find my glasses, have you seen ….. ?
a. they
b. there
c. them
d. it

13.   ….. your  son like to play kabddi?
a. Does
b. Do
c. Is
d. Are

14.   I ….. not teach maths.
a. has
b. am
c. do
d. does

15.   Pintu is too much upset today as he has a lot of home work and he ….. like
to do home work.
a. doesn’t
b. don’t
c. isn’t
d. hasn’t

16.   Although it contains many difficult words, I ….. read this books now.
a. can
b. could
c. may
d. might

17.   How often do you play cricket?
a. On Tuesday.
b. For two hours.
c. Almost every day.
d. With your brother.

18.   Where should we take lunch today?
a. Dal-Dhikla.
b. With guests.
c. at 12:00 pm
d. In restaurant

19.   How long did Jhanvi study last night?
a. with her friend.
b. in her room.
c. Maths and Science
d. for three hours.

20.   Nensi, can you put ….. with your mother in low?
a. in
b. on
c. down
d. up

21.   Shall we go ….. with new project?
a. in
b. on
c. for
d. up

22.   Do you think this is something ….. can be learned?
a. who
b. that
c. how
d. what

23.   Dax, don’t go out ….. you have finished your work.
a. as
b. while
c. when
d. until

24.   Make sure you close all the windows ….. it starts to rain.
a. after
b. before
c. if
d. for

25.   Mr.X ….. at the University since 1990.
a. has been teaching
b. has been taught
c. is teaching
d. was teaching

Best of Luck!

English Learning Web/Blog : www.angelforenglish.com
English Learning Videos : https://www.youtube.com/user/angelforenglish

Answers:
1-a
2-b
3-b
4- d
5-c
6-c
7-a
8-a
9-b
10-c
11-c
12-c
13-a
14-c
15-a
16-a
17-c
18-d
19-d
20-d
21-b
22-b
23-d
24-b
25-a
English Grammar for Senior Clerk & Postman Competitive Exam-MCQs Set-1 English Grammar for Senior Clerk & Postman Competitive Exam-MCQs Set-1 Reviewed by kishan angel on 11:35:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.