English Grammar for Senior Clerk & Postman Competitive Exam-MCQs Set-2

English Grammar MCQs
By:
Angel for English-Jasdan, Kishan Sir
 7405698129 / 9016226269 / 8347262428


26.  Dhara, “I love chocolate.” Montu, “Dhara said that she ….. chocolate.”
a. loved
b. loves
c. loving
d. love

27.  A boy said to a girl, “I went skiing.”
a. A boys asked a girl that he wanted skiing.
b. A boys told a girl that he wanted skiing.
c. A boy told a girl that he had gone skiing.
d. A boy told a girl that she had gone skiing.

28.  Mr. Kalam was from South, ….. ?
a. has he
b. was he
c. wasn’t he
d. didn’t Kalam

29.  The laptop isn’t on the table,….. ?
a. where it
b. is it
c. has
d. isn’t the laptop

30.  The woodcutter cut a tree, ….. ?
a. did he
b. didn’t he
c. does he
d. doesn’t he

31.  There is ….. petrol in a tank today than yesterday.
a. a little
b. less
c. lesser
d. much

32.  Nothing ….. about the incident since that time.
a. has said
b. was said
c. has been said
d. told

33.  A new book ….. by Angel Institute next year.
a. will publish
b. will being published
c. will be published
d. will has been published

34.  I think I know ….. she left the job.
a. where
b. if
c. why
d. until

35.  ….. I had known address, I would have come to meet you.
a. Whether
b. However
c. When
d. If

36.  Get into the car ….. you see me.
a. while
b. as soon as
c. unless
d. so

37.  We plan to arrange a test ….. next Monday.
a. during
b. on
c. at
d. for

38.  What kind of books do you read?
a. Yes, I regularly read.
b. I read motivational books.
c. Many kinds of books are here to read.
d. Two hours daily.

39.  I …. understand why you won’t let me.
a. couldn’t
b. must
c. can’t
d. shouldn’t

40.  Dimpal doesn’t like ice-cream, but her kids ….. .
a. do
b. don’t
c. does
d. doesn’t

41.  This class belongs to me, it’s ….. .
a. mine
b. my
c. your
d. am

42.  He ate his dinner very ….. .
a. quickly
b. quick
c. useful
d. much

43.  Most of basketball players are 6 ….. tall or more.
a. foots
b. feets
c. feet
d. foot

44.  Please speak ….. little louder
a. a
b. an
c. the
d. no article

45.  May I get your ….. cell number please?
a. a
b. an
c. the
d. no article

46.  There were many ….. in this farm yesterday.
a. ships
b. sheeps
c. sheep
d. sheaps

47.  She decided to live by ….. alone in a city.
a. her
b. herself
c. now
d. a week

48.  If you happen to see my parents there, give ….. my best regards.
a. then
b. them
c. hers
d. theirs

49.  He should be ashamed of ….. .
a. he
b. himself
c. his
d. him

50.  The king remembers …… the Queen in a fair.
a. meet
b. to meet
c. meeting
d. to meeting
Best of Luck!

English Learning Web/Blog : www.angelforenglish.com
English Learning Videos : https://www.youtube.com/user/angelforenglish

Answers:
26-a, 27-c, 28-c, 29-b, 30-b, 31-b, 32-c, 33-c, 34-c, 35-d, 36-b, 37-b, 38-b, 39-c, 40-a, 41-a, 42-a, 43-c, 44-a, 45-d, 46-c, 47-b, 48-b, 49-b, 50-c
English Grammar for Senior Clerk & Postman Competitive Exam-MCQs Set-2 English Grammar for Senior Clerk & Postman Competitive Exam-MCQs Set-2 Reviewed by kishan angel on 9:04:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.