English Grammar for Senior Clerk & Postman Competitive Exam-MCQs Set-3

English Grammar MCQs
By:
Angel for English-Jasdan, Kishan Sir
 7405698129 / 9016226269 / 8347262428

51.      You speak so ….. that I can’t understand properly
a.         fast
b.         fastly
c.         slow
d.         nice

52.      He has taken my ….. car.
a.         a
b.         an
c.         the
d.         no article

53.      Shraddha is a singer. She sings ….. .
a.         beautiful
b.         beautifully
c.         beauty
d.         beautifulness

54.      “What are you going to do with these old papers?”
a.         I am going to recycle them.
b.         I am going to reuse they.
c.         I am going to burn themself.
d.         I am going to throw it.

55.      We ….. already ….. our lunch when the guests arrived.
a.         had-took
b.         have-taken
c.         had taken
d.         did-take

56.      The Olympic Games ….. every four years.
a.         are holding
b.         are held
c.         are helded
d.         hold

57.      ….. you go really? You only arrived an hour ago!
a.         Should
b.         Must
c.         Can
d.         How

58.      What is your busiest day of the week?
a.         In the morning
b.         Every day
c.         Tuesday
d.         Last week

59.      How do we spell ‘god’ ?
a.         Never
b.         G-O-D
c.         God is always  kind
d.         We also believe in ‘god’

60.      The bride was dressed ….. white ….. head ….. foot.
a.         with-from-to
b.         in-from-to
c.         with-to-from
d.         in-on-below

61.      My friend Ganesha, ….. lives in heaven, has a mouse as a vehicle.
a.         whose
b.         who
c.         that
d.         he

62.      You are ….. a nice person ….. everybody likes to be your friend.
a.         such…as
b.         such…that
c.         same….as
d.         so…that

63.      The truck driver ….. responsible for the accident.
a.         was holding
b.         was held
c.         declared
d.         had

64.      Write only three answer, ….. ?
a.         don’t you
b.         won’t you
c.         will you
d.         do you

65.      No one can help you, ….. ?
a.         can he
b.         can she
c.         can they
d.         can’t you

66.      “Please, give me some eatables,” said a beggar to me.
a.         A beggar requested me that give him some eatables.
b.         A beggar requested me to gave him some eatables.
c.         A beggar requested me that gave some eatables.
d.         A beggar requested me to give him some eatables.

67.      ..... more you earn, …..more you can spend.
a.         As-as
b.         The-the
c.         If-than
d.         So-as

68.      Let’s go to see ‘Bahubali’
a.         I have seen it already.
b.         I am seeing now.
c.         I saw it already.
d.         I would like it.

69.      Have you ever met Tom Cruise?
No, I have never met ….. .
a.         It
b.         him
c.         them
d.         her

70.      ..... he invited me, I would have attended his birthday party.
a.         Hardly had
b.         Had
c.         Had better
d.         If

71.      The athletes who ….. the games are called competitors.
a.         enter
b.         entered
c.         while entering
d.         are

72.      When you were young, ….. you climb a tree ?
a.         did
b.         could
c.         how
d.         should

73.      They are two brothers, but ….. of them is hardworking.
a.         none
b.         either
c.         neither
d.         every

74.      He has no girl friends.
Here ‘girl’ is used as …..
a.         common noun
b.         singular number
c.         an adjective
d.         female

75.      Wings of Fire ….. an autobiography of APJ Abdul Kalam.
a.         are
b.         is
c.         has
d.         was

Best of Luck!

English Learning Web/Blog : www.angelforenglish.com

Answers:
51.  a
52.  d
53.  b
54.  a
55.  c
56.  b
57.  b
58.  c
59.  b
60.  b
61.  b
62.  b
63.  b
64.  b
65.  c
66.  d
67.  b
68.  a
69.  b
70.  b
71.  a
72.  b
73.  c
74.  c
75.  b
English Grammar for Senior Clerk & Postman Competitive Exam-MCQs Set-3 English Grammar for Senior Clerk & Postman Competitive Exam-MCQs Set-3 Reviewed by kishan angel on 9:18:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.