Don't miss

Pages

Advertisement

Sunday, December 18, 2016

ATD Paper Solution English Grammar Answer Keys Exam Held on 18-12-2016

ATD Question Paper Answer Keys(not final)
English Grammar Only
Exam held on: 18-12-2016, Sunday
By: Angel English Academy-Jasdan
Kishan Rathod
8347262428 / 9016226269

·         The numbers of ‘Angel’s 1700 MCQs Book’ given below are of latest edition.
·         Some MCQs of Question Paper are Dito-to ditto same as given in Angel’s 1700 MCQs Book, while some are with little bit changes:

Answer Key/Paper Solution
1.      Put a question tag:
Everyone stood up, ……….?
Ans. didn’t they
Angel’s 1700 MCQs Book-MCQ No-1276/1419

2.      Give a single word for:
A person chosen to judge and decide a disputed issue
Ans. Arbitrator

3.      Give a single word for:
A person who pretends to be better than he is.
Ans. Hypocrite
Angel’s 1500 MCQs Book-MCQ No-296

4.      Find the correct spelling of the word for ‘A military officer’
Ans. Lieutenant

5.      Arrange the following words in ‘Alphabetical Order’
Ans.  Fear-Feeble-Feeling-Feign

6.      Select single word for the following phrase:
Occurring or coming in to existence after a persona’s death:
Ans. posthumous
Angel’s 1500 MCQs Book-MCQ No-307

7.      Give the plural for of ‘mouse’
Ans. mice
Angel’s 1500 MCQs Book-MCQ No-537/1619
8.      Change the degree:
Ans. . A wise enemy is not so bad as a foolish friend.
Lots of Degree Examples like this in Angel’s 1700 MCQs Book with Explanation:

9.      Convert in to Indirect Speech:
Ans. He said that honesty is the best policy.
Lots of Indirect Examples like this in Angel’s 1700 MCQs Book with Explanation:

10.  Give the first Verb form of: ‘bereft’
Ans. bereave

11.  Fill in the gap.
Fossils : Creatures :: Mummies : …….
Ans. Human beings

12.  Give synonym: to inquire
Ans. interrogate

13.  Which of the following is not a synonym of ‘Grief’
Ans. Happiness

14.  Give the plural form of: ratio
Ans. ratios
Lots of Examples of Plural making in Angel’s 1700 MCQs Book with Explanation:

15.  ………. I went there, the door was locked.
Ans. When
Lots of Examples of ‘when’ in Angel’s 1700 MCQs Book with Explanation:

16.  This is a fine opportunity ………. should not be lost.
Ans. which
Lots of Examples of ‘which’ in Angel’s 1700 MCQs Book with Explanation:

17.  Change the gender: Stag
Ans. Hind

18.  Hemant tiptoed into the room ………. He should disturb the class.
Ans. lest
Angel’s 1700 MCQs Book-MCQ No-1046
   
19.  Change the Voice:
Ans. By whom were you taught grammar? (Grammer wrong spelling)
Angel’s 1700 MCQs Book-MCQ No-1222 other ‘By whom’ lots of Examples in Angel’s 1700 MCQs Book with Explanation:

20.  Change the Voice:
Ans. Let a beggar be not laughed at.
Angel’s 1700 MCQs Book-MCQ No-1277

21.  Find the correct spelling of the word ‘Generations’.
Ans. Contemporaries
Angel’s 1700 MCQs Book-MCQ No-306/1473

22.  ………. the match. The students were happy.
Ans. Having won
Angel’s 1700 MCQs Book-MCQ No-515/969/1420 and lot more


pdf 

·             અંતિમ સાચા જવાબો જેતે Final Authority પર નિર્ભર છે.
·             વ્યાકરણના નિયમો મુજબ ઉપર પોસ્ટ કરેલ બધા જ જવાબો સાચા છે.
·        આ પ્રકારના 1700 MCQs ના ગુજરાતી અર્થ, જવાબ અને જવાબ શા માટે આવે છે કે આવી શકે કે કયો જવાબ શા માટે આવવો જોઈએ તેની સમજુતી સાથેના Printed Material/Book માટે સંપર્ક કરો
Kishan sir – 8347262428

Best of luck!

6:07:00 PM Share:

0 comments:

Sponsored Ad

Youtube Videos

Loading...
Powered by Blogger.
back to top