Nayab Chitnis Paper Solution English Grammar Answer Keys Exam Held on 5-2-2017

નાયબ ચીટનીસ Paper Solution English
By:
Angel English Academy-Jasdan
Mo-8347262428
Exam Date: 5-2-2017 Sunday

·           ‘Angel’s 1700 MCQs Book’ ના જે ક્રમ આપ્યા છે તે લેટેસ્ટ એડીશનના છે,
·           Question Paper ના કેટલાક MCQs Angel’s 1700 MCQs બૂકમાં dito-to-dito છે અને કેટલાક તેના જેવા છે, થોડા ફેરફર સાથે.

Answer Key/Paper Solution: 

Nayab Chitnish Paper Solution/Answer Keys : English Grammar

1.      No sooner did we ………. the market, it ………. raining.
Ans: enter-started
Angel’s English Grammar MCQs 1700 Book MCQs No-444-612-704-734-744-759-776-1056-1337-1338-1495
( ખાલી જગ્યા/MCQમાં ઈંગ્લીશ વ્યકરણના નિયમનો ભંગ કે અવગણના કરવામાં આવી છે,
‘No sooner…than’ હમેશા pair માં વપરાતું સંયોજક છે, No sooner હોય તો વચ્ચે than પણ આવવું જ જોઈએ.)

2.      As soon as we finished our work, the guests ………. .
Ans: arrived
Angel’s English Grammar MCQs 1700 Book MCQs No-759-1042

Study the following para and answer the questions:

3.      Ans: help
4.      Ans: haste
5.      Ans: confusion
6.      Ans: frequently
7.      Ans: never
8.      Ans: pessimistic (paper માં આપેલ passimistic spelling ખોટો છે)
9.      Ans: everywhere
10.   Ans: desire
11.   Ans: loss
12.   Ans: courageous

13.   I know what ………. in the court tomorrow.
Ans: he will say
Angel’s English Grammar MCQs 1700 Book MCQs No.-586

14.   ………. is Dwarika ………. Somnath?
Ans: How far-from
Angel’s English Grammar Part-2, Chapter No-26, Use of How far.

15.   She shut the doors, ………. ?
Ans: didn’t she
Angel’s English Grammar MCQs 1700 Book Verb no—174, MCQ No-1295-1309-1316

16.   Only ………. books are left now, we still need ………. more books.
Ans: a few-some
(બંને ખાલી જગ્યાઓ પછી સંખ્યા વાચક બહુવચનનો શબ્દ ‘books’ છે, Angel’s English Grammar MCQs 1700 Book માં few-a few-some’ પછી બહુવચન હોય તેવા MCQs પણ છે જ)

17.   .Let them ………. the homework, I will allow them ………. after 5 minutes.
Ans: complete-to play
Angel’s English Grammar MCQs 1700 Book MCQs No-821-822-823-855-1167 and many more.

18.   She ran so ………. that she ………. get the prize.
Ans: slowly-could not

19.   Can you follow what he is saying?
Yes, ………. .
Ans: I can

20.   ……….she ………. a new car on last Rathyatra?
Ans: Did-buy
Angel’s English Grammar MCQs 1700 Book MCQs No-26-465-907-1451-567-1520 and many more (last શબ્દ કયો કાળ નિર્દેશ કરે એ જાણવું જ જરૂરી છે.)

21.   ………. invention of ………. anti-cancer vaccine is still awaited.
Ans: The-an (not sure)

22.   Silence, my grandparents ………. in the next room.
Ans: are sleeping
(આ ખુબ સરળ ખાલી જગ્યા છે) (Angel English Grammar, Part-2, Tenses)

23.   All ………. international flights ……… because of smog.
Ans: the-have been cancelled
(all પછી 99.99% ‘the’ article જ વપરાય અને બીજી ખાલી જગ્યાની આગળ flights છે જે પોતે ક્રિયા ન કરે માટે Passive Voice બને-આ પ્રકારની સમજુતી અને All પછી the વપરાય તેવા ઉદાહરણો અમારી 1700 MCQs માં આપેલ જ છે.)

24.   Only ………. Guru Govindsinh can fight for ………. national pride.
Ans: the-the (not sure)

25.   In any case, you ………. to perform this task.
Ans: will have
Angel’s English Grammar MCQs 1700 Book MCQs No-711

Supply the missing word from the options given against the respective numbers.

26.   Ans: ecology
27.   Ans: critical
28.   Ans: come
29.   Ans: unitedly
30.   Ans: attack
31.   Ans: check
32.   Ans: the
33.   Ans: products
34.   Ans: will have
35.   Ans: protect

અંતિમ સાચા જવાબો જેતે Final Authority પર નિર્ભર છે.


Nayab Chitnis Paper Solution English Grammar Answer Keys Exam Held on 5-2-2017 Nayab Chitnis Paper Solution English Grammar Answer Keys Exam Held on 5-2-2017 Reviewed by kishan angel on 9:15:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.