Binsachivalay & Office Assistant English MCQs 201 to 300

Binsachivalay & Office Assistant


English Grammar by Angel English Academy-Jasdan

201. After six months, you can also speak in English ..... me.
a.    around
b.    like
c.    without
d.    about
Ans: b

202. All the winners .... prizes tomorrow.
a.    will be given
b.    will give
c.    will be giving
d.    will have given
Ans: a

203. America ….. the powerful president.
a.    have
b.    has
c.    is
d.    does
Ans: b

204. Amirkhan ….. a new movie next year.
a.    is release
b.    will be release
c.    going to release
d.    will release
Ans: d

205. Angel has been sending English Learning videos ….. July 2014.
a.    since
b.    for
c.    from
d.    in
Ans: a

206. Angel is famous … English in Jasdan.
a.    for
b.    in
c.    about
d.    with
Ans: a

207. Before sometimes, the monkey jumped .......... the river.
a.    on
b.    into
c.    near
d.    upon
Ans: b

208. Before you gave answers, sir ….. them to us.
a.    sent
b.    will send
c.    had sent
d.    was sending
Ans: c

209. Board ….. not ….. this question in the previous exam.
a.    did ask
b.    was ask
c.    does ask
d.    will ask
Ans: a

210. Columbus was in search …. America.
a.    for
b.    of
c.    about
d.    under
Ans: b
           
211. Could is the past form of ….. .
a.    can
b.    can be
c.    cannot
d.    cloud
Ans: a

212. Cut this apple .......... that knife.
a.    by
b.    with
c.    in
d.    into
Ans: b

213. Do you always go to school … foot?
a.    on
b.    by
c.    with
d.    walking
Ans: a

214. Do you think that flying an airplane is a .... experience?
a.    terrified
b.    terrifying
c.    terrify
d.    terror
Ans: b

215. Don’t disturb the principal. He ….. in his chamber.
a.    sleeping
b.    is sleeping
c.    sleeps
d.    slept
Ans: b

216. Eagle has been flying in the sky ….. last week.
a.    since
b.    for
c.    over
d.    before
Ans: a

217. Elders ….. .
a.    should respect
b.    should be respect
c.    should be respected
d.    should have been respected
Ans: c

218. English is taught .......... Kishan sir to us very easily.
a.    of
b.    by
c.    for
d.    with
Ans: b

219. English ... all over the world.
a.    speaks
b.    is speak
c.    is speaking
d.    is spoken
Ans: d

220. Girls have been teasing boys ….. 20 minutes.
a.    since
b.    for
c.    from
d.    in
Ans: b


221. God has been distributing wisdom among people ….. many years.
a.    since
b.    for
c.    from
d.    so
Ans: b

222. Hanuman ….. Ram too much.
a.    had
b.    was respected
c.    did respect
d.    respected
Ans: d

223. ‘Have’ ..... used with plurals generally.
a.    is
b.    you
c.    are
d.    you
Ans: a

224. Have you ever..... Taj Mahal?
a.    see
b.    saw
c.    seen
d.    have seen
Ans: c

225. He ….. an airplane for 10 hours.
a.    has flown
b.    is flying
c.    has been flying
d.    will fly
Ans: c


226. He and she .... watching a movie now.
a.    do
b.    is
c.    are
d.    were
Ans: c

227. He didn’t wait even ….. minutes but started a lecture.
a.    few
b.    a few
c.    little
d.    a little
Ans: a

228. He divided his property .......... his two sons.
a.    among
b.    in
c.    between
d.    in
Ans: c

229. He has many .... .
a.    female friends
b.    females friends
c.    females’ friend
d.    female’s friend
Ans: a

230. He is very weak. He ….. more.
a.    can walk
b.    can be not walked
c.    cannot walk
d.    can’t
Ans: c
           
231. He or she .... watching a movie now.
a.    is
b.    are
c.    does
d.    has
Ans: a

232. He reminds us ….. Paul Walker.
a.    about
b.    of
c.    for
d.    with
Ans: b
           
233. How ….. you ….. solve this puzzle?
a.    can solved
b.    can be solved
c.    do solved
d.    can solve
Ans: d

234. How many friends ….. she ….. ?
a.    do have
b.    does has
c.    does have
d.    are has
Ans: c

235. How many kites ….. in the sky now ?
a.    are fly
b.    flying
c.    are flying
d.    have
Ans: c

236. I ..... always capital.
a.    am
b.    is
c.    has
d.    do
Ans: b

237. I ….. English now.
a.    can speak
b.    can be speak
c.    can speaking
d.    am speak
Ans: a

238. I ….. English online since July, 2014.
a.    am teaching
b.    have taught
c.    have been teaching
d.    teaching
Ans: c

239. I am also your friend. Would you invite me .......... your birthday celebration?
a.    on
b.    over
c.    in
d.    for
Ans: c

240. I am in .... hostel now.
a.    boy's
b.    boys's
c.    boys
d.    boys'
Ans: d

241. I had to walk 5 km yesterday as I had ..... rupees for fare.
a.    few
b.    a few
c.    little
d.    a little
Ans: a

242. I have yet ….. options to solve this question. I never lose hope.
a.    few
b.    a few
c.    little
d.    a little
Ans: b

243. I would not allow you to enter .......... showing me a pass.
a.    without
b.    for
c.    about
d.    before
Ans: a

244. I ….. you yesterday.
a.    was met
b.    did met
c.    meted
d.    met
Ans: d

245. If Bianca hadn't argued, Raghubhai ….. the case.
a.    lost
b.    had lost
c.    would lose
d.    would have lost
Ans: d


246. If I ... a lot of money, I wouldn't work anymore.
a.    were
b.    have
c.    had
d.    has
Ans: c

247. If you have …. good friends in life, life is worth living.
a.    few
b.    a few
c.    little
d.    a little
Ans: b

248. In olden days, doves ….. messages.
a.    take
b.    took
c.    taken
d.    had took
Ans: b

249. Kishan sir is very much fond …. teaching English.
a.    between
b.    from
c.    of
d.    for
Ans: c

250. Kishan sir ….. 100 books to South Africa yesterday.
a.    was sent
b.    were sent
c.    sented
d.    sent
Ans: d

 251.    ‘Kites’ …. the plural form of kite.
A.   is
B.   are
C.   have
D.   do
Ans: A

252.    Kites ….. available in many colours and shapes.
A.   have
B.   are
C.   do
D.   many
Ans: B

253.    Kites ….. by Children, adult, girls and boys in India.
A.   are fly
B.   flew
C.   are flown
D.   flying
Ans: C

254.    Kites ….. in future also.
A.   fly
B.   will fly
C.   will be flown
D.   will flying
Ans: C

255.    Kites ….. last year also.
A.   did fly
B.   were flown
C.   flew
D.   flying
Ans: B

256.    Listen, a nice song ….. .
A.   is singing
B.   has sung
C.   was being sung
D.   is being sung
Ans: D

257.    Listen, an announcement ... to cancel all the flights due to heavy ice-fall.
A.   making
B.   is making
C.   is made
D.   is being made
Ans: D

258.    Listen, she is talking .......... you.
A.   for
B.   in
C.   about
D.   at
Ans: C

259.    Look, a new missile …. .
A.   is launched
B.   is launch
C.   is being launch
D.   is being launched
Ans: D

260.    Look, many students ….. kites.
A.   are fly
B.   are flown
C.   are flying
D.   are being flown
Ans: C

261.    Marry ….. a question to Mohan yesterday.
A.   was asked
B.   asked
C.   had asked
D.   asking
Ans: B

262.    Merry ….. two husbands.
A.   has
B.   have
C.   is
D.   are
Ans: A

263.    Might is the past form of ….. .
A.   might
B.   may
C.   will
D.   can
Ans: B

264.    Monday is the first day .......... the week.
A.   of
B.   after
C.   during
D.   before
Ans: A

265.    Mr. John ….. in India since his wife died.
A.   settled
B.   has been settled
C.   has settled
D.   has been settling
Ans: C

266.    My father is a farmer but yours .... an advocate.
A.   is
B.   are
C.   do
D.   does
Ans: A

267.    My husband has studied only .......... S.S.C.
A.   till
B.   up to
C.   for
D.   since
Ans: B

268.    My monthly income is .......... 1,000,000/- Rs.
A.   down
B.   below
C.   under
D.   more
Ans: B

269.    Neha was angry ….. herself for making such a stupid mistake.
A.   about
B.   with
C.   on
D.   for
Ans: B
           
270.    New series ….. already ….. .
A.   have been launched
B.   launched
C.   has been launched
D.   are launching
Ans: C


271.    News .... good.
A.   is
B.   has
C.   are
D.   must
Ans: A

272.    No sooner ... the sun ... , than the birds start chirping.
A.   did rise
B.   is rise
C.   do rise
D.   does rise
Ans: D

273.    No sooner did sir enter the class, ….. all the students stood up.
A.   when
B.   than
C.   then
D.   before
Ans: B

274.    Once, I have visited America. I know ….. cities there.
A.   few
B.   a few
C.   little
D.   a little
Ans: B

275.    One of students .... absent today.
A.   was
B.   were
C.   had
D.   are
Ans: A
  
276.    Our country is spiritual country, theirs .....  religious.
A.   is
B.   are
C.   also
D.   have
Ans: A

277.    Our sir teaches Mathematics .......... English.
A.   across
B.   besides
C.   beside
D.   both
Ans: B

278.    Please, come .......... the bathroom.
A.   out of
B.   over
C.   on
D.   in
Ans: A

279.    Please, don’t laugh … those beggars.
A.   for
B.   against
C.   at
D.   against
Ans: C
           
280.    Please, stop .... so many mistakes.
A.   to make
B.   make
C.   making
D.   makes
Ans: C

281.    She ….. her husband for 15 minutes.
A.   is beating
B.   has been beating
C.   has been beaten
D.   beats
Ans: B

282.    The English ….. English.
A.   speak
B.   spoke
C.   spoken
D.   is spoken
Ans: A

283.    The rain comes .......... the clouds.
A.   in
B.   near
C.   from
D.   under
Ans: C

284.    The ship ….. , Robinson arrived on the Island.
A.   had been broken
B.   having been broken
C.   having broken
D.   has broken
Ans: C

285.    The stars ….. counted.
A.   can
B.   can be
C.   cannot be
D.   must
Ans: C

286.    Three Idiots ..... really a watchable movie.
A.   are
B.   is
C.   superb
D.   do
Ans: B

287.                Choose the correct spelling.
A. Intillect
B. Intelact
C. Intelect                                                             
D. Intellect
Ans: D

288.                Chirag hardly ever cooks,…….  ?
A. isn’t he                                                             
B. he doesn’t
C. doesn’t he                                                       
D. does he
Ans: D


289.                I don’t know the city …..he lives.
A. what                                                                  
B. where
C. when                                                                
D. which
Ans: B

290.                Choose the appropriate option that correctly completes the sentence.
He always stammers in public meetings, but his today’s speech……..
A. was fairly audible to everyone.                    
B. was not liked by the audience.
C. was not received by the audience.             
D. was surprisingly fluent.
Ans: D

291.                We have been in Sector: 8, Gandhinagar…….1997
A. for                                                                      
B. from
C. about                                                                
D. since
Ans: D

292.                Steadily (Find nearest opposite)
A. unevenly                                                          
B. shakily
C. slowly                                                               
D. irregularly
Ans: B

293.                Choose the most suitable alternative in accordance with the correct use of tense.
A. She just has her lunch.                                 
B. She has just had her lunch.
C. She has had just her lunch.                        
D. She just had her lunch.
Ans: B

294.                Our armed forces are …… those of any other country in the word.
A. Superior than                                                  
B. Superior to
C. Superior from                                                  
D. Superior than
Ans: B

295.                Do not cry ……spilt milk.
A. on                                                                      
B. over
C. about                                                                
D. for
Ans: B

296.                He deserves my thanks for …..my purse and returned it to me without taking         anything from it.
A. having found                                                  
B. found
C. founded                                                           
D. find
Ans: A

297.                A man of letters means
A. A writer who wrote many letters                   
B. A good reader of letters
C. A person who has understanding power  
D. A scholar with literary test.
Ans: D

298.                ‘The green eyed monster’ means…
A. hatred                                                               
B. love
C. anger                                                                
D. jealousy
Ans: D

299.                The electricity is ……. than coal.
A. cheap                                                               
B. to cheap
C. cheaper                                                            
D. cheapest
Ans: C

300.                Give plural form of : ‘Hypothesis’
A. Hypotheses                                                     
B. Hypothisis
C. Hypothysis                                                      
D. Hypothises
Ans: A


Best of Luck!

English Learning Web/Blog : www.angelforenglish.com

Binsachivalay & Office Assistant English MCQs 201 to 300 Binsachivalay & Office Assistant English MCQs 201 to 300 Reviewed by kishan angel on 9:38:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.