HNGU Junior Clerk English Paper Solution-2 (3-11-2019)

HNGU Junior Clerk English Paper Solution/Answer Key
Solved By Angel English Academy-Jasdan (8347262428)

Exam Date: 3-11-2019, Sunday

  • Wow: Approx 75% asked from Angel’s English Material
  • Out of 30, 22 English MCQs are either same or are identical with…
  • Angel’s 4444 English MCQs Book or
  • Angel English App or
  • Angel English Grammar Part-1-2-3 English Material
  • Remaining 15 MCQs Solution (16 to 30)


16. India will become _____ super power shortly.
A. some
B. the
C. an
D. a
Ans: D/B (Generally, we use ‘a’ before superpower)

17. After driving professor Kumar to the museum, she dropped him at his hotel.
Select the correct passive voice.
A. After being driven to the museum, Professor Kumar was dropped at his hotel.
B. Professor Kumar was being driven dropped at his hotel.
C. After she had driven professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.
D. After she was driven professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.
Ans: A (Passive Voice of ‘driving’ is ‘being driven’ & Passive Voice of ‘dropped’ is ‘was dropped’)

18. Change into passive voice:
Why did you not agree to my proposal?
A. Why was my proposal not agreed to?
B. Why was my proposal not agreed by you?
C. Why my proposal was not agreed to by you?
D. Why was my proposal not agreed to by you?
Ans: D (My proposal is made ‘a subject’ and placed ahead in the place of ‘you’. As it is simple past tense, ‘did… agree to’ is changed into ‘was…agreed to’)

19. I don’t know the way. Do you? He asked.
Turn into indirect speech.
A. He said that he didn’t know the way and did I know it.
B. He told that he was not knowing the way, but wondered if I knew.
C. He said that he didn’t know the way and asked me if I did.
D. He asked me if I knew the way which he didn’t.
Ans: D (It can be changed in this way also: He told/informed me that he didn’t know the way and asked if I knew it.)

20. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
A tight corner
A. in a difficult situation
B. in a closed room
C. in a small field
D. in a meadow
Ans: A

21. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.
At daggers drawn
A. to be very friendly
B. to have bitter enmity
C. to be very familiar
D. to be unknown
Ans: B

22. Give antonym of the word ‘consent’.
A. agree
B. extend
C. enlarge
D. disagree
Ans: D

23. Transform the given exclamatory sentence into assertive sentence:
How kind of you to help her like that!
A. How kind of you that you helped her like that.
B. It is very kind of you to help her.
C. You are very kind to help her like that.
D. it is very kind of you to help her like that.
Ans: D

24. We _____ our lunch before the guest came. (have)
A. were having
B. are having
C. had had
D. had been had
Ans: C (had v-3 + before = v-2)

25. His grandfather was used to _____ temple in the morning.
A. visit
B. is visiting
C. visited
D. visiting
Ans: D (used to + V-1 but to be(was) used to + V-ing)

26. Give adjective form of ‘Gild’.
A. Golden
B. Gilding
C. Engild
D. Gilt
Ans: D

27. Change the degree:
He plays better than Rahul.
A. Rahul plays as well as he.
B. Rahul does not play so well as he.
C. He does not play so good as Rohan.
D. Rohan plays as good as he.
Ans: B

28. I asked who _____ .
A. she was
B. was she
C. she is
D. is she
Ans: A

29. I will pay you back when I _____ a job.
A. get
B. got
C. will get
D. Any of B or C can be used
Ans: A

30. Arrange the jumbled parts to make a meaning sentence.
1. The new ball/2. bent down/3.and touched/4. a brave boy.
A. 4231
B. 2143
C. 3142
D. 2314
Ans: A (A brave boy bent down and touched the new ball.)

Part:1

HNGU Junior Clerk English Paper Solution-2 (3-11-2019) HNGU Junior Clerk English Paper Solution-2 (3-11-2019) Reviewed by Angel on 5:23:00 AM Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.