Postman Paper Solution/Answer Keys : Exam Held on 24-07-2016

Postman Paper Solution/Answer Keys :
Exam Held on 24-07-2016
English Grammar (Not final)

  • Exam held on: July 24th, 2016
  • Hello dear students / candidates,
  • I have tried my level best to solve the Question paper of Postman, English Grammar.
  • Below are the answers or the keys of Postman Paper English Grammar, exam date July 24th, 2016

Answer Keys:
Postman Paper Solution/Answer Keys:
English Grammar:

1.        I have to buy ….. loaf of bread from the Golden bakery.
Ans: a
2.        I’m very tired, …….. over four hundred miles today.
Ans: I have driven
3.        When ….. Moon comes in between ….. Sun and the Earth, then is called lunar eclipse.
Ans: the-the
4.        Dr. Kent is the ….. option for a heart surgery in Mumbai.
Ans: best
5.        My friend ….. the answer to the question.
Ans: knows
6.        It was lightning ….. it did not rain.
Ans: however
7.        “Chitra, go and buy some tomatoes ….. potatoes from the market”, said her mother.
Ans: and
8.        Where ….. the motorcycle?
Ans: did you park
9.        Which team ….. the game which was played yesterday?
Ans: won
10.    Charlie went to Chicago with Tom on a train that travelled ….. the Midwest and Prairies.
Ans: through
11.    The meaning of word ‘Pandemonium’ is
Ans: uproar
12.    Convert the following to Active Voice from Passive Voice.
Admittance was refused to him by the guard.
Ans: The guard refused him admittance.
13.    A pot calling the kettle black
Ans: Do not criticize another person for a fault you may have done yourself.
14.    Every cloud has a silver lining.
Ans: Every unpleasant situation has a positive side.
15.    We never miss the water till the well runs dry.
Ans: You only realize the importance of something when it is gone.
16.    There is no love lost between them.
Ans: the two of them dislike each other.
17.    What is the meaning of the word ‘popular’ given in the passage.
Ans: Acknowledged
18.    What is the meaning of the word ‘strained’ used in the passage?
Ans: to pour the tea out of a sieve or filter. 
19.    What was the initial use of tea?
Ans: As a medicine 
20.    In which country, tea is a popular drink as ‘Green Tea’ and tea leaves are boiled in water and then drunk?
Ans: China 
21.    What  is usually added as a sweetner in tea?
Ans: sugar 
22.    Affluent
Ans: wealthy
23.    Lethal
Ans: Deadly
24.    Amusing
Ans: Boring 
25.    Aristocrat
Ans: Commoner



Ø      This is not final Answer Key

Best of Luck!
Postman Paper Solution/Answer Keys : Exam Held on 24-07-2016 Postman Paper Solution/Answer Keys : Exam Held on 24-07-2016 Reviewed by kishan angel on 6:13:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.